Skip links

Geweldig,
je bent zwanger!

Is het je eerste? Spannend! Heb je al kindjes? Te gek dat er gezinsuitbreiding komt!
Hopelijk voel je je goed en gaat het goed met de baby.

Langzaam leef je toe naar de komst van de kleine. Heb je al kennis gemaakt met je verloskundige? Zorg ervoor dat je voor de 5e maand van je zwangerschap de kraamzorg geregeld hebt.

Stuk voor stuk organisaties waarvan we weten dat ze hetzelfde denken over kwaliteit van zorg als wij.
Wel zo’n fijne gedachte als je de zorgprofessionals al kent die je gaan begeleiden tijdens je zwangerschap en de bevalling.

Wij werken samen met een groot aantal verloskundigenpraktijken. Stuk voor stuk organisaties waarvan we weten dat ze hetzelfde denken over kwaliteit van zorg als wij.

De zwangerschap

Een kleine op komst!
Een hele nieuwe fase in je leven breekt aan.

Waarschijnlijk is alles wat je nu meemaakt helemaal nieuw. Je lichaam dat verandert, de ontwikkeling van je kindje, de dingen waar je over moet nadenken en de beslissingen die je moet nemen. Maar… niet alles hoeft tegelijkertijd!

We hebben alles hieronder op een rijtje gezet voor je. Bovendien vind je hier een uitzetlijst met alle spullen die je in huis moet halen. Het komt goed!
Tijdens de zwangerschap:

• 10-16 weken
Weer een mijlpaal in je zwangerschap: inschrijven voor kraamzorg. Leuk dat je voor ons kiest! Eerst sturen we je een bevestiging per mail, daarna maken we een afspraak om kennis te maken met elkaar.

• na inschrijving
We sturen je per mail of per post een kraamovereenkomst

• 14-32 weken
Je ontvangt van ons alle informatie over je zwangerschap. En kom naar één van onze bijeenkomsten bij jou in de buurt. Een goede voorbereiding op je bevalling.

• 32 – 34 weken
We komen bij je langs om je nog beter te leren kennen. We bekijken je situatie, vertellen over het verloop van het proces en informeren je wat je eventueel zelf nog moet aanschaffen. Maar belangrijker nog, we horen graag wat jíj belangrijk vindt en verwacht van de kraamverzorgende. Heb je vragen of heb je misschien nog onzekerheden? Deel het met ons! We willen dat je zo zorgeloos mogelijk de komende tijd tegemoet gaat.

Voor deze afspraak hoef je niets te doen, wij nemen contact met je op.

Vlak voor de bevalling:

Al heb je het al vier keer gedaan, een bevalling blijft spannend. Dus zou je het fijn vinden om wat extra ondersteuning te krijgen voor je bevalling? Dan kun je op ons rekenen! ‘Vroegtijdige Inzet Partus Ondersteuning’ noemen we dat. V.I.P. dus. En dat ben je!

Wij zorgen ervoor dat je je prettig en gerust voelt, dat je ontspannen bent en met vertrouwen de bevalling in gaat. Overleg wel eerst met je verloskundige. De V.I.P. kraamverzorgende staat onder haar supervisie.

Deze uren staan los van de kraamzorguren en worden ook vergoed door de zorgverzekering.

Je kindje is geboren! We komen naar je toe (of we zijn er al) en we gaan er samen een bijzondere kraamtijd van maken.

 

Samen zorgen we voor een geweldige start voor het kleintje. Naast de ‘reguliere kraamzorg’ bieden we ook ‘couveuse zorg’ en ‘natuurlijke kraamzorg’ aan.

Wil je graag borstvoeding geven, maar lukt het om welke reden dan ook niet goed? Onze lactatiekundige helpt je.

 

Deze borstvoedingsspecialist ondersteunt je en geeft tips.
Een waardevolle hulp waar je achteraf heel blij mee zult zijn.

Onze gezamenlijke tijd zit erop. Hoe heb je het ervaren? Wat vond je fijn? Dat horen we graag? Maar nog liever horen we wat je niet beviel.

 

Dan weten we wat we anders moeten doen bij de moeders die na jou komen.
Tijdens en na de kraamperiode ontvang je van ons een uitnodiging om onze zorg te evalueren.