Skip links

De geboorte van een kindje is het mooiste wat je kan overkomen.

Wat een liefde. Tegelijkertijd zorgt het voor een immense verandering in jullie leven.

De eerste tijd na de geboorte is een kwetsbare en emotionele fase. We verzorgen jullie.

We hebben daarbij bijzondere aandacht voor jouw herstel, we houden de ontwikkeling van de baby nauwlettend in de gaten en hebben oog voor elk gezinslid.

Door de komst van de baby moet iedereen in het gezin weer zijn nieuwe plekje vinden. We staan je bij met kennis, handjes en heel ons hart.

Kraamzorg

Kraamzorg brengt rust en ervaring in die eerste week, zodat jij kunt herstellen van de bevalling. Samen maken we er een bijzondere tijd van.

Waaruit bestaat kraamzorg?

Wat je van ons mag verwachten:

 • Aandacht voor jou: we verzorgen je en voeren controles uit.
 • Aandacht voor de baby: we verzorgen het kindje en voeren controles uit.
 • We zijn opgeleid om vroegtijdig signalen op te vangen en erop te reageren.
 • We leren jullie hoe je met de baby omgaat. Waar moet je op letten, hoe weet je wat hij nodig heeft, welke geluiden maakt hij. Ook de praktische kant van de verzorging komt aan bod. Denk aan het verschonen van een luier, de voeding, hoe houd je hem goed vast en hoe gaat het aankleden
 • We betrekken je gezin bij de baby, zodat iedereen zijn nieuwe plek binnen het gezin weer vindt. We geven de gezinsleden ook praktische tips over de omgang en de verzorging van de baby.
 • We letten op de veiligheid van de baby voor een onbezorgde start.
 • We doen huishoudelijke taken die samenhangen met de zorg voor jou en de baby.
 • Heel belangrijk: we leggen jullie in de watten!
 • Het allerbelangrijkste: we zorgen ervoor dat jullie met (zelf)vertrouwen de komende tijd tegemoet gaan.

Soorten kraamzorg

Alles is goed gegaan, jullie beiden zijn gezond en de kraamverzorgende komt bij jullie thuis: dat is ‘reguliere’ kraamzorg.

Voor ons is trouwens geen enkel gezin ‘regulier’, we maken áltijd iets bijzonders van de kraamweek. Maar zo heet het nu eenmaal. Hiernaast kan je de andere vormen van kraamzorg lezen.

Als het je fijner vindt en het je een zekerder gevoel geeft als je vanaf het begin van je bevalling iemand hebt op wie je kunt terugvallen, dan staan we aan je zijde.

Laat dit weten aan je verloskundige en zij schakelt met ons, na overleg met jou. Zo ga je met een zeker gevoel je bevalling tegemoet.

De kans bestaat altijd dat de baby na de geboorte nog even in de couveuse moet blijven. Ook dan kun je op onze hulp rekenen. Wij zorgen ervoor dat de overgang van ziekenhuis naar huis zo soepel mogelijk verloopt. Uiteraard kun je bij thuiskomst ook op hulp van onze kraamverzorgende rekenen!

Hecht jij waarde aan een natuurlijke levensstijl? Dan past Natuurlijke Kraamzorg heel goed bij je. In deze vorm van kraamzorg werken we met natuurlijke materialen en zijn rust, ritme en warmte de uitgangspunten.

Een heerlijk start voor jou en het kleintje!

Waarom zou je voor ons kiezen?

Omdat we weten hoe belangrijk een goede start is. Goede zorg, geborgenheid en warmte zijn essentieel in een mensenleven, maar bij de start van een nieuw leven zijn ze van wézenlijk belang.

We vertellen je graag waarom je voor ons zou moeten kiezen, maar wie kan het beter zeggen dan de ouders die we eerder hielpen? Zij beoordelen onze zorg met een 8,8.

Dat maakt ons trots en dankbaar en maakt dat we elke dag met veel zin en energie aan de slag gaan. Daarnaast zijn er nog een paar belangrijke zaken:

 • Goed zorgen voor jou, je baby en je gezin betekent voor ons óók staartjes maken bij je oudste, een goed gesprek hebben met de vader als hij het even niet meer weet en de hond op een liefdevolle manier kennis laten maken met de baby.
 • Niets zo fijn als rust in huis in die eerste periode; we doen er dan ook alles aan dat jullie dezelfde kraamverzorgende in huis krijgen.
 • We zijn 24/7 bereikbaar. Dus wat er ook gebeurt, we zijn er voor je.
 • We zijn actief in elk deel van Zeeland en Brabant, dus altijd bij je in de buurt.
 • We hebben lactactiekundigen in huis. Dus gaat de borstvoeding niet meteen goed, kunnen we direct een borstvoedingsspecialist inschakelen die je daarbij helpt, zodat het wél goed gaat.
 • Communiceren met je baby, het gaat al vanaf het eerste moment met Dunstan babytaal. Leer elk huiltje en elke beweging kennen en je weet precies wat er met hem of haar aan de hand is. We leren het je graag! Laat het ons weten.

Kraamtijd

De eerste week hebben jullie achter de rug. Iedereen heeft al een beetje z’n plekje en z’n draai gevonden. De kraamperiode zit erop.
Samen met de verloskundige zorgen wij voor een complete overdracht aan het consultatiebureau. Zo weten zij precies hoe het met jou en de baby is gegaan in de afgelopen dagen.

Rond de 14e dag bezoekt de verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg van het consultatiebureau jullie. Zij vertelt jullie alles over hun rol in de komende jaren.

Borstvoeding

Heeft je kraamverzorgende je in de eerste dagen geholpen met het geven van borstvoeding, daarna staan onze lactatiekundigen je met raad en daad bij.

Heb je bijvoorbeeld pijnklachten, problemen met aanleggen, onvoldoende melkproductie, trek aan de bel! Ben je al ietsje verder, dan kun je misschien advies gebruiken over kolven in combinatie met je werk. Vraag hen, ze helpen je verder.

Schakel via je zorgverlener een lactatiekundige in of neem op eigen initiatief contact op. Ben je aanvullend verzekerd, dan worden die kosten merendeels vergoed. Er is geen doorverwijzing nodig.

Neem contact op en we kijken of we je telefonisch verder kunnen helpen of dat we toch even een afspraak laten plannen om een lactatiekundige langs te laten komen.

Lactatiekundige Zeeland Bianca Izeboud 0643060084